head_banner

Производи

Собирачи за прав од касети

Краток опис:

Колекторот за прашина со касети со напредни својства на мала големина, голем волумен на проток на воздух, висока ефикасност на филтерот, мала инвестиција кои се широко користени во многу индустриски прилики за собирање прашина.

Zonel Filtech може да обезбеди коси инсталирани колектори за прашина со касети за филтер, вертикални инсталирани колектори за прашина од касети за филтер, пренослив колектор за прашина, колектори за прашина на силоси итн.

Покрај машините за филтрирање за прав, Zonel Filtech исто така обезбедува заменски филтер касети за собирач на прашина на касети и за изработени од Zonel и за други OEM, а касетата за филтер со посебна големина и употреба може да се прилагоди.

Добредојдовте да соработувате со Zonel Filtech!
(Како да изберете соодветен колектор за прашина од касети?)


Детали за производот

Ознаки на производи

Косо вградување на собирач на прашина од касети


Општ вовед на колектор за прашина со касети за филтер со косо инсталирање:
Косиот филтер за касети за инсталирање со насоката на протокот на воздухот за прав од горе кон помала големина, што може да помогне да се исчистат касетите на филтерот за да се направи колекторот за прашина на касетата да има помал отпор.
Косиот филтер за кертриџ за собирач на прашина (колектор за сув прашина) може да помогне во прочистување на воздухот за прашина за многу индустриски области, вклучувајќи хемиска обработка, минерали, минирање, заварување, плазма сечење, ракување со сув прашок и завршна обработка на метал (полирање, сечење итн. ) само да наведеме неколку.
Колекторот за прашина на кертриџот со систем за чистење на пулсот (колектор за прашина со пулсен кертриџ) со својства на пониска цена, лесен за инсталирање и одржување и специјален подобар за прочистување на воздухот со помала густина.

Карактеристики на косиот инсталационен индустриски колектор за прашина од Zonel Filtech:
1.Со дизајнот на модуларната структура, лесна испорака и инсталирање.
2. Сите машини ќе бидат целосно тестирани пред испораката.
3. Оптимизираната структура прави машината да зазема многу мал простор.
4. Филтрите може да се прилагодат според различна содржина на воздухот од прашина.
5. Ефикасноста на филтерот повеќе од 99,9%, со подолг работен век.
6. Касетите за филтер за замена може да се менуваат надвор од машината, со побезбедни работни околности.

Апликации:
Работилница за минирање со песок, работилница за полирање, работилница за заварување, работилница за плазма/ласерско сечење, фармацевтски постројки, погони за преработка на храна, хемиски фабрики, рударство, фабрики за цемент, постројки за преработка на пластика, работилница за керамика, погони за преработка на саѓи итн.
Можеме да го прилагодиме куќиштето на филтер-торбата според дадениот материјал.

Типичните параметри на колектор за прашина за косо инсталирање на касети:

Вертикален монтажен колектор за прашина на касетата


Општ вовед на колектор за прашина со вертикална инсталација:
Вертикалниот колектор за прашина со касети за инсталирање, како и обично, дизајниран за некои индустриски во кои воздухот од прашина со висока содржина на прашина, во меѓувреме, со голема брзина на филтер / сооднос на воздушна ткаенина, специјално дизајнираниот воздушен пат ги прави филтрите со совршена состојба на работа.Вертикалните инсталирани касети за филтри ќе помогнат да се решат проблемите со прочистувањето, исто така може да го избегнат падот на прашината од над филтрите за да се гарантираат куќиштата на филтерот секогаш со помал отпор и да се зголеми работниот век.

Карактеристики на колектор за прашина со вертикална инсталација на касети:
1. Погоден за околност со поголема содржина на прашина, со поголема брзина на филтерот.
2.Може да го избегне падот на прашината од горенаведениот филтер во споредба со коси филтри за касети за монтирање.
3. Специјалното дизајнирање на воздушниот пат помага големите честички да паднат директно на бункерот.
4. Со помал отпор помагаат да се продолжи работниот век на касетите за филтер.
5.Со оптималниот дизајниран систем за прочистување со пулсен млаз направете ја чистотата лесна и совршена.
6.Може да дизајнира според барањата на клиентите.
7.Брза испорака.

Апликации:
Преработка на метал, рударство, цементна индустрија, керамичка индустрија, саѓи, фармацевтска индустрија, хемиски фабрики, металуршки индустрии, индустрии за прскање со топол воздух, индустрии за гума, индустрии за батерии, погони за мешање и други прилики за преработка на прашок, итн.

Типичните параметри на колекторите за прашина со касети за вертикална инсталација:

Силоси прашина собирачи


Општ вовед:
Колекторот за прашина од цементни силоси, исто така наречен и колектор за прашина на силоси, колектор за прашина од цементни силоси, филтри за вентилација на горниот дел од силосите итн., што е за собирање прашина за време на работите за полнење на силоси.
Врвниот колектор за прашина од цементен сило беше комбиниран со резервоар за филтер, филтер кеса/филтер касети, воздушно перниче, електромагнетни пулсни вентили, бункерот и вентилаторот се опционални според условите за работа.

Карактеристики на собирачот на прашина од силос од Zonel Filtech:
1. Модуларен дизајн, брза инсталација.
2. Мала големина, голем проток, економично решение за собирање прашина од силоси.
3. Контрола на PLC, прочистување со пулсен млаз, лесно ракување и долг работен век.
4. Може да дизајнира според барањата на клиентот.

Пренослив собирач на прашина со касети за филтри


Општ вовед:
Преносливиот колектор за прашина главно опремен за околностите кога прашината предизвикува позиции кои не се фиксираат или привремени точки за прав за собирање прав и отстранување на чад.
Колекторот за прашина е модуларизиран, внатре се вградени касети за филтер за прашина со висока ефикасност, со систем за самопрочистување и цевка за вшмукување прав.
Колектори за прашина со филтер касети со мала големина и со тркалца, лесно се движат според барањата.

Својства:
1. Лесно се движи, лесно може да ја собере прашината во различни позиции.
2. Погоден за некои фини збирки на чад, како што е чадот од заварување;исто така погоден за собирање на големи честички.
3.Инсталиран филтер кертриџ со висока ефикасност, ефикасност на филтерот повеќе од 99%, работниот век на кертриџот повеќе од 1 година, лесно одржување.
4.Со систем за самочистење, лесен за прочистување на касетите за филтер.
5.Со полицата и флексибилната цевка за вшмукување прашина, должината може да се прилагоди според барањата на клиентот.
6.Со прекинувач за вентилатор за воздух, прекинувач за прочистување, прекинувач за итни случаи, безбедно и стабилно функционира.манометарот инсталиран на панелот, навремено надгледувајте ја состојбата на работа.

Апликација:
Главно ја играат улогата како колектор за прашина за заварување, собирач на прашина од постројки за полирање, собирач на прашина во прехранбената индустрија, колектор за прашина во фармацевтските растенија, позицијата на пакување на колекторот за прашина во прав и друга прилика треба да се прочисти воздухот од прав.


  • Претходно:
  • Следно: