head_banner

Производи

Ткаенина за филтер од фибер стакло и филтер кеси за собирање прашина

Краток опис:

Ткаенините за филтер од стаклени влакна од брендот Zonel се направени од нишки од E-фибер стакло / E-fiber стакло прелиено предиво со посебен финиш третман откако ткаењето работи според различните работни услови за да се направи ткаенината за филтер од стаклени влакна со многу подобра флексибилност, отпорност на абење а исто така погоден за употреба во некои посебни хемиски околности покрај високата температура за да се продолжи работниот век на вреќичките за филтер за прашина од фиберглас.

Zonel Filtech ги обезбедува и ролните со филтер од фибер стакло иготови кеси за филтер за прашина од фиберглас, ние исто така нудиме бесплатни консултации на нашите клиенти за да им помогнеме да ги добијат најсоодветните филтер кеси од фибер стакло за нивните куќички за филтрирање кеси, како и релевантните филтер кеси за носење кафези за нивните филтер кеси со стаклени влакна за прашина и додатоците за чистење системи итн.

Секоја потребна помош од Zonel Filtech, само слободно испратете го барањето!
Зошто да изберете филтер кеса со фибер стакло со третман со тефлонски мембрана?


Детали за производот

Ознаки на производи

Фибер стакло филтер ткаенина и филтер кеси за индустриско собирање прашина

Воведување на ткаенина за филтер од фибер стакло и филтер кеса:
Ткаенините за филтер од фибер стакло од брендот Zonel се изработени од E-fiber стаклено влакно/ E-fiber стакло прелиено предиво со посебен финиш третман откако ткаењето работи според различните работни услови за да се направи ткаенината за филтер од стаклени влакна со многу подобра флексибилност, абразија отпорност и исто така погоден за употреба во некои посебни хемиски околности покрај високата температура за да се продолжи работниот век на вреќичките за филтер за прашина од фиберглас.

Zonel Filtech обезбедува и ролни со филтер од фибер стакло и готови кеси за филтер за прашина од фибер стакло, ние исто така нудиме бесплатни консултации на нашите клиенти за да им помогнеме да ги добијат најсоодветните вреќи за филтер за прашина од фибер стакло за нивните куќички за филтрирање кеси. како релевантни филтер-торбички за носење кафези и додатоци на системите за прочистување итн.

За да му помогнеме на нашиот клиент да ја намали стапката на емисија, ја развивме тефлонската ламинирана филтер-стаклена кеса со низок отпор и висока ефикасност, стапката на емисија може да биде помала од 5 mg/Nm3, што ги одржува совршените перформанси за цементната индустрија (филтер кеси со фибер стакло за цементна печка за исцрпување на прашина сериски воздух), металуршка индустрија и некои други услови за прочистување на воздухот со висока температура од прашина.

Релевантни производи:
Фибер-стаклена игла од филтер ткаенина и филтер кеси
Филтер кеси од FiberGlass за филтрирање на воздух од прав од цементна печка

Типични технички спецификации на ткаенината за филтер од фибер стакло од Zonel Filtech (по завршената обработка

Ткаенини за филтри со филаменти од е-фибер стакло 

Ткаенини за филтер со филаменти од е-фибер стакло со третман на тефлонски мембрана 

Ткаенина за филтер од е-фибер стакло со набиено предиво 

Ткаенина за филтер од е-фибер стакло со набиено предиво по обработка на тефлонски мембрана 

Својства на филтер кеси со фибер стакло од Zonel Filtech

1. висока цврстина на истегнување:
Јачината на истегнување на ткаенината за филтер од фибер стакло е повеќе од 4000N/50mm како и обично, што е многу повисока од материјалите за филтри со хемиски влакна и измешаните филтри материјали, што е многу погодно за шиење долги филтер кеси.

2. Антикорозија:
Ќесата за филтер од фибер стакло може да одржува добри перформанси во услови на киселина и алкали (освен флуороводородна киселина и силна фосфорна киселина).

3. Стабилна големина:
Под висока температура (280~300 степени C), издолжувањето на филтер кесата не надминува 2%, ова својство значи дека тие се погодни за шиење долги филтер кеси и нема да ја променат формата при висока температура (280 ~ 300 степени C).

4. По одреден посебен третман, со многу добар раствор за вода и масло, лесно се ослободува колачот.

5. Антихидролиза.

6. Отпорност на висока температура, може да работи континуирано разбира температура од 260 степени C.

7. Одлично отпорен на оксиданс, го скрши ограничувањето на PPS влакната во некои екстремни околности (киселина и алкали), но нема потреба многу да се грижите за содржината на кислород.

8. Пониска цена во споредба со некои слични температурни отпорни материјали за филтер со хемиски влакна.

9. Висока ефикасност на филтерот:
Ткаенината за филтер од фибер стакло со третман на тефлонски мембрана, отворената големина е помала од 1 микрон, повеќето честички можат да се допрат само со мембраната и не можат да се вметнат во ткаенините на филтерот, не е лесно да се блокираат и со поголем работен век ;во меѓувреме, фибер стаклото со третман на тефлонски мембрана, ефикасноста на филтерот може до 99,999%, може да ги исполни строгите барања за емисија.

 

Примените на ткаенината за филтер од фибер стакло и филтер кеси од Zonel Filtech

1. постројки за челик (за прочистување на гасот од висока печка, лачна печка, печка од калциум карбид итн.)
2. механички индустрии (за собирање на чадот и прашината главно од железната купола итн.)
3. металургија на обоени метали (за собирање на чад и прашина како од кулата за фракционирање на цинк итн.)
4. цементарници (за собирање на прашината од суровите мелници,вертикална печка, кружна печка, печка за бел цемент, машина за сушење, мелници за мелење цемент, итн.).
Филтер кеси од фибер стакло дизајнирани за цементна печка од Zonel Filtech што се изработени од филтер ткаенина од е-фибер стакло со ламинирана тефлонска мембрана обработка по одреден специјален завршен третман за да се направи вреќата за филтер за прашина од цементната печка со многу подобра флексибилност, абразија отпорност, пониска стапка на емисија, но помал отпор и многу погодна за употреба во услови на воздухот од цементна прашина, секогаш може да ги задржи совршените перформанси на филтрирање и со многу подолго време на сервисирање.
Ќесите за филтер за прашина од фибер стакло од Zonel Filtech ќе бидат придружени со целосна техничка поддршка за да се гарантираат филтерските кеси за прашина од фибер стакло со совршени перформанси на филтрирање.
Ние главно нудиме 2 стапки на емисија за избор на филтер кеси од фибер стакло за цементната индустрија, т.е. < 20mg/Nm2, <10mg/Nm2.Само ако крајните корисници можат да го одржат одржувањето на нивните колектори за прашина според нашите упатства, ќе се гарантираат добри перформанси за 3~4 години.
5. Преработка на хемикалии (за собирање на прашината од сушарите и микронизаторите во TiO2 и пигментната индустрија итн.)
6. Индустрии за производство и согорување на електрична енергија.

Зона

ISO9001:2015


  • Претходно:
  • Следно: