head_banner

Производи

Крпа со течен филтер и филтер кеси со оцена микрон

Краток опис:

Zonel Filtech беше посветен на микрон оценет течен филтер кеса и филтер крпа за многу години, течен филтер материјал вклучувајќи неткаен филтер филтер иплетена филтер мрежа, достапни се и ролни за филтер и готови филтер кеси, големината на микрони од 0,2 ~ 1800 може да се прилагоди.

Неткаен микрон оценет филтер крпа од Zonel Filtech се усвоени 100% првокласни полиестерски или полипропиленски влакна на игла прободена во филц, по одредено завршување на обработка според стандардната изработка за да се направи ткаенината за филтер да ги задоволи најкритичните потреби за одвојување течност-цврста .

Zonel Filtech обезбедува и примарни кеси за филтер за течност ифилтер кеси со апсолутна оценакои се широко користени за индустриски апликации во различни погони, како што се фина хемиска индустрија, електронска индустрија, погони за производство на автомобили, прехранбена и фармацевтска индустрија, погони за производство на хартија, индустрии за рафинерија за нафта и гас, индустрии за металургија итн.


Детали за производот

Ознаки на производи

Полиестерски микрон оценет филтер крпа

Општ вовед:Zonel Filtech се усвоени 100% полиестерски влакна од класа А со различни големини на влакна и измешани, овие оптимизирани организирани влакна добро се пробиваат со игла во филц, а потоа заврши со пеење и калндерирање според стандардната изработка на фабриката за да се направи филтерот за течност од полиестер да се сретне. најкритичните потреби за одвојување течност-цврста, големината на микрони од 0,5 ~ 200 може да се прилагоди.

Својства:полиестерската течна ткаенина за филтер може да издржи температура до 130 степени C, низок отпор и со одлична способност за оптоварување на честички, нетоксичен за храна, долг работен век.

Апликации:филцот од полиестер за филтрација на течност се обработува во филтер кеси со ознака микрони кои се широко користени во фината хемиска индустрија, електронската индустрија, погоните за производство на автомобили, прехранбената и фармацевтската индустрија (филтер за чиста вода, кеса за филтер за масло за јадење, филтер кеса за сируп, итн. ), погони за производство на хартија, индустрии за рафинерија за нафта и гас, металуршки индустрии итн.
Општо земено, филтерот за течен полиестер оценет со микрони ќе се шие/заварува (заварена течна кеса за филтер) во филтер кеси со различни стандардни големини со различни врвни прстени, потоа опремени соКуќиште за филтер за SS торбичказа различни работни услови.

Типични параметри:

Полипропиленска крпа за филтер со оценет микрон

Општ вовед:Zonel Filtech се усвоени 100% полипропиленски влакна од класа А со различни големини на влакна и измешани, овие оптимизирани организирани PP влакна ќе бидат пробиени со игла во филц, а потоа ќе се завршат со пеење и калндерирање според стандардната изработка на фабриката за да се задоволат најкритичните течности -Потреби за цврсто раздвојување, големината на микрон од 1~200 може да се прилагоди.

Својства:Неткаен материјал за филтер PP погоден за PH вредност од 1~14, низок отпор и со одлична способност за оптоварување со честички, нетоксичен за храна, долг работен век.

Апликации:Материјалот за PP неткаен филтер ќе се обработи во течен филтер за PP што е широко користен во фината хемиска индустрија, електронската индустрија, погоните за производство на автомобили, прехранбената и фармацевтската индустрија (како што е ткаенина за филтер за чиста вода, вреќа за филтер за масло за јадење, филтер кеса за сируп, итн.), погони за производство на хартија, рафинерија за нафта и гас, металуршка индустрија итн.
Општо земено, крпата од полипропиленски филтер означена со микрони ќе се шие/заварува (заварена течна кеса за филтер) во филтер кеси со различни стандардни големини со различни врвни прстени, а потоа ќе се користи во комбинација соКуќиште за филтер за SS торбичказа различни работни услови.

Типични параметри:

Стандардна големина на микрон оценети течни филтер кеси


1. филтер кесички од филц со игла оценети со микрони.
Неткаен филтер со филтер кесички со неткаен игла, означени со микрон, кои материјалите се направени од синтетички влакна од полипропилен и полиестер.Соодветната комбинација на дијаметри, тежина и дебелина на влакната резултира со економичен медиум за филтрирање од типот на длабочина.PP филтер кесичка за течност и полиестерски течни филтер кеси се испорачуваат со обложена и застаклена завршница за да се намали миграцијата на влакната и да се подобри ефикасноста на филтрацијата.
Оценка на микрони: 1 ~ 200 микрони.

1.1, вреќички за течен филтер оценети со микрон со прстен од челична жица и зашиени конец.
Сите големини може да се прилагодат.

1.2, заварени запечатени течни вреќички за филтрирање оценети микрони
Заварени течни филтри вреќи со следниве својства:
Целосно заварени конструкции
Без дупки за бод
Без контаминација на конец
Прецизно врзано сечење на рабовите на ткаенината
Одржувајте ја истата ефикасност како медиумот за филтрирање.

2. Мрежести филтер кеси оценети со микрониДостапен материјал:
полиестерска мрежафилтер кеса;
ПП мрежафилтер кеса;
Најлонска мрежафилтер кеса.
Оценка на микрони: 25 ~ 1800 микрони.
Специјалниот дизајн на индустриските филтер кеси може да се прилагоди од ZONEL FILTECH.
Покрај микрон-оценетите кеси за течен филтер, Zonel Filtech обезбедува и супер квалитетКуќиште за филтер за SS торбичка, каква било помош е потребна, добредојдовте да не контактирате!Пластичен врвен прстен

Прстен од челична жица


  • Претходно:
  • Следно: