head_banner

Вести

Во сегашната економска ситуација, сите индустрии ширум светот се соочуваат со големиот предизвик за заштеда на енергија и намалување на емисијата, цементната индустрија како еден од главните извори на воздух за прашина секогаш на пат да најде подобри решенија за филтрирање, што е од помош за да добиеме добра средина, исто така може да собереме многу цементна прашина и да заштедиме многу трошоци.

Покрај дизајнот на филтер-куќата за индустриски кеси за цементарници, кесите за филтер за цементна прашина како клучни делови на куќиштето на филтер-торбичката секогаш играат голема улога за секојдневното одржување во цементарниците, па како да изберете соодветни филтер кеси за цемент производство кое со најконкурентна цена, но одлични перформанси е многу важно!

За секоја фабрика за цемент, речиси се што е производствена процедура ќе создаде многу воздух од прашина, а куќиштата за филтер за кеси за различни процедури може да се разликуваат, куќиштето на филтерот за кеси главно се наоѓа на:
Работилница за подготовка на сурови оброци (филтер вреќичка за суровини за цемент), мелници за јаглен (филтер кеси за мелница за јаглен), опашка и глава на печката (филтер кеса за цементна печка), бајпас за алкали (пајпас вреќа за воздушна филтер за прашина), локација за ладилник за клинкер (ладилник за клинкер филтер кеса), цемент мелници (филтер вреќичка за цементна мелница), работилница за пакување (филтер кеси за пакување цемент) итн.

Zonel Filtech како една од најпрофесионалните фабрики за кеси за цементни филтри и посветена во вреќи за цементни филтри за многу години, можеме да обезбедиме целосен опсег на вреќи за филтер за прав за собирање цементна прашина, покрај филтер кесите во нормална состојба, исто така ја вклучуваме и високата температура на цементната печка отпорни филтер кеси ( Nomex филтер кеси, фибер стакло филтер кеси за цементна печка, итн), главно како што следува:
cement filter bags
Различната процедура со различни филтер кеси за избор главно како што следува:
А. филтер кеси за печка-/сурова мелница во фабрика за цемент: 1, 3, 4, 5, 6, 7.
B. филтер кеси за бајпас на алкали во цементарницата: 5, 6, 7 или некои измешани.
C. филтер кеси за мелница за јаглен во цементарница: 2, 8 со антистатик.
D. филтер кеси за ладилник за клинкер во цементарница: 1, 3, 5.
E. филтер кеси за цементна мелница: 1, 2.

Ако има какви било прашања, добредојдовте слободно да го контактирате Zonel Filtech.


Време на објавување: 23-12-2021 година