head_banner

Вести

Како што знаеме, за избор на соодветни ткаенини за филтри, треба да ги комбинираме податоците за растворот заедно со ткаенините за филтри.

Ако густината на ткаенината за филтрирање е превисока, што може да предизвика помал излез и да влијае на капацитетот на пресата на филтерот, што може да доведе до тоа да не може да се добие колачот на филтерот со одредена содржина на влага во одредено време, некои дури и не можат да добијат колачот и секогаш да биде кашеста состојба.

Ако густината на ткаенината на филтерот е премногу мала, што секако може да предизвика проблем со истекување.

Додека ја избираме соодветната ткаенина за филтер, но зошто како и обично филтратот е сè уште валкан на почетокот кога ја заменивме новата филтер ткаенина?И овој феномен се случува многу, особено за третман со раствори со фини честички.

Тоа затоа што во првата фаза, материјалот за филтрирање само може да ги собере честичките со големина поголема од нивната отворена големина, така што помалите честички ќе поминат и филтратот е валкан, што треба да се врати назад во циркулирачката циркулација.

Но, кога ќе се соберат се повеќе и повеќе честички, ќе постои слој за колачи помеѓу новото напојување со раствор и ткаенината на филтерот што може да помогне за филтрирање, овој феномен што го нарековме филтрација на мост или филтрација на колачи.По кратко време, филтратот ќе се исчисти, секогаш може да ја добие соодветната филтер торта по барање.

Повеќе информации потребни за решенија за филтри, без разлика на ткаенини за филтри или преси за филтри, слободно контактирајте со Zonel Filtech!


Време на објавување: јануари-06-2022 година