head_banner

Производи

PPS/Ryton игла филтер ткаенина, PPS филтер кеси за прашина

Краток опис:

PPS PPS (полифенилен сулфид, Ryton®, Procon®) е еден од најдобрите филтер материјали со својства отпорни на високи температури, анти-киселински, анти-алкали, отпорни на хидролиза.Филтер кесите PPS главно се користат за прочистување на воздухот од прашина кои вклучуваат некои киселински или алкални материјали под висока температура, како што етермоцентралите врие исцрпувачки гас чистење, отстранување на чад од согорувачите на отпад итн.

Zonel Filtech ги усвои првокласните PPS влакна со обработка на звучни иглички и површинска обработка, хемиски третман, направи филтер кесите да ги исполнат различните барања за филтрација од клиентите во различни индустрии.

Zonel Filtech истражува и разви нов тип на PPS филтер кеси, без тефлонски мембрана, може да ја контролира емисијата многу помала од 20 mg/Nm3 при ист сооднос воздух/крпа, отпорот е помал за најмалку 40% и нуди многу ефикасен, но економичен решенија за нашите клиенти.


Детали за производот

Ознаки на производи

PPS/Ryton/procon игла филтер ткаенина, PPS филтер кеси за прашина

Општ вовед на ткаенина за филтер PPS:
PPS PPS (полифенилен сулфид, Ryton®, Procon®) е еден од најдобрите филтер материјали со својства отпорност на високи температури, анти-киселински, анти-алкални, отпорни на хидролиза итн. вклучете некои киселински или алкални материјали под висока температура, како што се чистење на гасови од вриење на термоелектраните, отстранување на чад од горилниците за отпад, итн.

Zonel Filtech ги усвои првокласните PPS влакна (полифенилен сулфид, Ryton®, Procon®) со обработка на фини иглички и површински третман, хемиски третман итн.

Zonel Filtech го истражува и разви новиот тип на PPS филтер кеси, без тефлонски мембрана, може да ја контролира емисијата многу помала од 20 mg/Nm3, при ист сооднос воздух/крпа, отпорот помал најмалку 40%, може да му помогне на клиентот да зачувајте го просторот во куќата на торбичката, заштедете ја моќта за прочистување, исто така може да помогне да се продолжи работниот век на филтер кесите.

Релевантни информации:
Зошто да изберете PPS филтер кеси за прашина за апликација за термоелектрани од Zonel Filtech?

Релевантни производи:
Номекс / Арамид филтер ткаенина за игла и филтер кеси

Релевантна спецификација за PPS игла филц

Материјал: PPS (полифенилен сулфид, Ryton®, Procon®) влакна, поддржани со PPS PPS (полифенилен сулфид, Ryton®, Procon®) scrim
Тежина: 300 ~ 750 g / кв.м
Работна температура: Продолжува: ≤190℃;Врвови: 220℃
Достапна е површинска обработка: обложена и застаклена, термичка гарнитура, бања со тефлонски суспензија, тефлонска мембрана, површинска обработка со големина на микро пора.
Можеме да ги прилагодиме производите според барањата на клиентите!

Својствата на PPS вреќичките за филтер за прашина и услугите од ZONEL FILTECH

1.со професионален технички тим, дизајн според барањата на клиентот, загарантирани добри перформанси.
2. Емисијата во рамките на барањата, помал почетен отпор, не е лесно да се блокира.
3.Операција предлог ќе бидат понудени, не е лесно скршен, издржлив.
4.Достапна е целата големина и завршен третман, итна испорака.
5. Цел ден 24 часа нуди услуги по продажбата и побрз одговор.

Главните апликации на PPS филтер кеси

Филтер вреќи PPS испорачани од ZONEL FILTECH главно се користат за собирање прашина/отстранување на чад за бојлери на јаглен во термоцентрали, цементарници, фабрики за железо и челик, хемиски постројки, итн, исто така за согорување отпад, печка за кокс, печка на цемент, процес на хемиско сушење на процесот на прочистување на димните гасови итн.

Зона

ISO9001:2015


  • Претходно:
  • Следно: