head_banner

Производи

 • The filter fabrics for coal preparation plants/ Coal washing cloth

  Ткаенини за филтрирање за постројки за подготовка на јаглен/ Крпа за миење јаглен

  Според барањата од погоните за подготовка на јаглен, Zonel Filtech разви неколку видови филтер ткаенини за процесот на миење јаглен за да им помогне да ја концентрираат јагленовата кашеста маса и да ја прочистат отпадната вода при обработката на миење јаглен, филтерските ткаенини од Zonel Filtech за миењето јаглен работи со својствата на:
  1. Под одредена ефикасност на филтерот со добра пропустливост на воздух и вода, многу погодна за концентрирање на ситна кашеста маса на јаглен.
  2. Мазна површина, лесно ослободување на тортата, намалување на трошоците за одржување.
  3. Не е лесно да се блокира, па може повторно да се употребува после миење, подолг век на употреба.
  4. Материјалот може да се прилагоди според различна работна состојба.

 • Spunbonded nonwoven filter cloth for pleated style filter cartridges production

  Spunbonded неткаен филтер крпа за производство на филтер касети со набран стил

  Zonel Filtech обезбедува квалитетни неткаени ткаенини со спунбонд од полиестер за примена на индустриска филтрација.(филтер кертриџ медиум)

  Полиестерско вртено врзано филтерско платно со специјално дизајнирана шема, во комбинација со изработката на 3D извртено обвиткување, ја прават вртената врзана филтер ткаенина од Zonel Filtech со својствата на добра пропустливост на воздухот;висока ефикасност на филтерот;висока вкочанетост и не е лесно да се промени обликот откако ќе се набрани;оптоварување со големи честички и издржливи за различни индустриски апликации.Неткаен полиестер со вртено врзување од Zonel Filtech може да се доработи со ламинирана тефлонска мембрана, отвратителен на вода и масло и ламинирана со алуминиумска фолија за антистатички и така натаму за да се задоволат различните барања од различни работни услови.

  Покрај крпата за филтрирање со вртење, Zonel Filtech исто така обезбедува мембрански слој за поддршка со квалитет на звук за филтер касети со набран тип.

 • Flour meshes, plansifter sleeves, cleaner pads for flour mills

  Решетки за брашно, чаури за плани, почисти влошки за мелници за брашно

  Zonel Filtech како еден од најпрофесионалните производители на материјали за филтрирање кој е опремен со најнапредните проектили за разбои-Сулцер и машините за обработка на завршна обработка кои можат да ги понудат сите асортиман на мрежи од брашно.Мрежите од брашно од Zonel Filtech со својства на еднаква и точна отворена големина, висока цврстина на истегнување, стабилна големина, отпорност на триење и лесни за чистење, материјали од квалитетна храна.

  Покрај мрежите за брашно, Zonel Filtech ги обезбедува и чаурите за влез и излез на планината.Планирачкиот чаур е усвоен од полиестерски филтер ткаенини, во комбинација со потпорните прстени во средината, двојни краеви со еластичен дизајн така што е погодно за вградување.Ракави со плансифтер за влез и излез од Zonel Filtech со својства на флексибилни, висока цврстина на истегнување, брашно што дише, но не истекува, лесно се монтираат и издржливи, специјалната големина може да се приспособи.

  И Zonel Filtech, исто така, обезбедува квалитетни влошки за чистење на плансифтер / чисти памучни влошки, каква било потребна помош, добредојдовте да не контактирате!

 • Filter Presses

  Филтер преси

  Покрај ткаенините и услугата за филтер преса, Zonel Filtech исто така може да предложи и да ги снабдува филтер-пресите според содржината на растворот на клиентите и околностите за обработка за да се добијат најдобри перформанси за филтрирање, но најекономично инвестирање, филтер-пресите може да бидат преса за филтер за рамка. коморна филтер преса и мембранска филтер преса, кои можат да бидат дизајнирани целосно автоматски за да се добие наједноставен начин и најкратко време за работа.

  Особено пробивањето на технологијата на дијафрагмата TPE, филтер пресите од Zonel со својства на издржливи, стабилни, универзализирани и широко користени во различни индустрии.

  Технологијата на променливата комора за филтрирање е широко применета за одвојување на цврста течност во многу индустрии како што се хемиската, фармацијата, рударството и така натаму, што помага да се намали содржината на вода во колачот на филтерот и исклучително ја подобри ефикасноста на производството за нашите клиенти.

 • Filter fabrics for sugar plants/ Sugar industry filter cloth

  Ткаенини за филтрирање за погони за шеќер/ Ткаенина за филтер за шеќерна индустрија

  Претежно суровините за производство на шеќер ќе бидат шеќерна трска и шеќерна репка, според различниот метод на разјаснување, кој може да се подели на карбонизиран шеќер (вар+CO2) и сулфуризиран шеќер (вар+SO2) шеќер, иако карбонизираниот шеќер е покомплексен и треба многу инвестиција на машините и чистотата, но општиот принцип на обработка и процедурите се слични.
  И процесот на филтрирање ќе биде побаран за концентрирање на шеќерен лиги по прочистувањето, филтрација на шеќерен сок (по внесување на CO2), прочистување на сируп, обработка на кристално одводнување (филтри за центрифугирање) и обработка на отпадна вода, како што се и вода за миење шеќерна трска и шеќерна репка обработка, филтер ткаенина преработка на вода за перење, обработка на седиментни одводнување итн. Филтер машината може да биде филтер преси, филтер за вакуумски ремен, филтер за вакуум барабан, филтри за центрифугирање итн.
  Zonel Filtech е врвниот експерт кој може да ги понуди целосно решенијата за преработка на филтри за погони за шеќер, каква било потребна помош, слободно контактирајте не!

 • PTFE needle felt filter cloth & PTFE filter bag

  Тефлонски игла филтер ткаенина и тефлонски филтер кеса

  Тефлонски (политетрафлуоретихилен) познат и како тефлон кој секогаш се третира како КРАЛ на пластиката поради својствата на отпорност на високи температури (максимално може да издржи 280 степени C), отпорност на корозија (погодна за PH1~14), подолг работен век, не -лепливи, итн. Значи, тефлонските влакна се вродена одлична суровина за производство на индустриски филтри.Тефлонски филтер крпа (тефлонска филтер крпа) од Zonel Filtech главно нуди тефлонски филтер крпа од филтер за игли (тефлонска ткаенина за филтер со игла) како и ткаена ткаенина за тефлонски филтер.
  Zonel Filtech го усвои 100% прво одделениеТефлонски влакна (тефлонски) влакна и тефлонски филаменти, потоа добро прободена игла во филц, по специјалната завршна обработка, тефлонската игла од филтер (филтер материјал од политетрафлуоретихилен) може широко да се користи во различни индустриски прилики за собирање прашина (тефлонски филтер за прав) и филтрација на течност (тефлонски / тефлонски микрон номинална филтер кеса).
  Zonel Filtech може да ги снабдува и тефлонските филтри ролни (тефлонски игла за собирање прашина и тефлонски тефлонски филтер крпа / тефлонски филтер крпа со оцена микрон) и готови тефлонски филтер кеси (тефлонски филтер кеси).

 • Polyester filter bags, polyester needle felt filter cloth for dust filter bags production

  Полиестерски филтер кеси, полиестерска игла филтер ткаенина за производство на кеси за филтер за прав

  Неткаен филтер за игла од полиестер (ПЕТ, терилен филц) со својства на висока цврстина на истегнување, супер отпорност на абење, добра отпорност на киселина, квалитетна храна, еден од најекономичните филтри материјали што е широко користен во различни индустриски апликации за собирање прашина употреба (крпа за филтер за прав за производство на кеси за филтер за прав).

  Zonel Filtech со најискусниот и највешт тим, ги поседува модерните линии за удирање игли во комбинација со првокласни суровини ја прават полиестерската игла филтер ткаенина од Zonel со еднаква воздушна пропустливост и дебелина, висока цврстина на истегнување, мазна површина и лесно ослободување на торта за прашина, издржлива.

  Според различни работни околности и барања за емисија, полиестерската ткаенина за филтер може да избере различни третмани за завршна обработка, како што се отфрлање на вода и масло, бања за суспензија на тефлонски, ламинирана тефлонска мембрана, отпорна на пожар и така натаму за да се направат овие филтри за собирање прашина со совршени перформанси на филтрирање.

 • Fiber glass needle felt filter cloth/ Filter glass filter bag

  Фибер-стаклена игла од филтер ткаенина/филтер-стаклена филтер кеса

  Поради високите температури отпорни на хемиски влакна филтер кеси секогаш со екстремно високи цени што е тежок товар за DC операторите без сомнежи за секоја промена.Да се ​​добие еден вид филтер кеса отпорна на високи температури, но со пониска цена, станете реалност од пазарот за филтрирање, а стаклото со влакна е првиот избор.

  Фибер-стаклените филтри за филтер за игла од Zonel Filtech усвоени 100% стаклени влакна, со звучно удирање со игла и завршна обработка, филтерските кеси со фибер стакло може да се користат во некои екстремно високи температурни прилики за собирање прашина.

  За надминување на недостатоците на слабата кохезивна, слаба отпорност на превиткување на филцот со стаклени влакна, ZONEL разви филц за игла со мешана фибер стакло (слично на FMS филц за игли или FMS филтер кеса), овие неткаен филтер материјали од фибер стакло веќе со долгогодишно тестирање, во денешно време широко се користат за многу апликации, како што се цемент, металургија, рударство, хемиски, термоелектрани итн.

 • Anti-static needle felt filter cloth/ Anti-Static dust filter bags

  Антистатичка крпа за филтер со игла/Антистатички филтри за прав

  Антистатичките филтри на Zonel Filtech се дизајнирани за собирање прашина (антистатички филтри за прашина) во случај на воздух со прашина со некои запаливи или експлозивни материјали, како што се прашина од брашно, алуминиумска прашина, прашина од јаглен и некој експлозивен прав. материјали во индустриите како што се хемиските итн.

  Како што знаеме, кога густината на запалливата прашина до одредена точка, мала искра може да предизвика експлозија и пожар, па кога ги дизајнираме материјалите за филтрирање кои треба да ги земат во предвид.

  Zonel Filtech ја дизајнираше антистатичката серија на филтер од филтер за игла според различни апликации.Вклучете жичен филтер за игла, антистатички филтер за игла со квадратна линија, филтер за филтер од филц со мешани проводни влакна (вклучете SS-фибер, мешан филтер за филтер за игла, модифицирана ткаенина од филтер за филц со филц со филц со SS влакна, модифицирана крпа за филтер за филц со антистатичка игла), итн. Ние нудиме и антистатичките ролни со платнени филтри и готови антистатички филтер кеси, секаква потребна помош, добредојдовте да контактирате со Zonel Filtech!

 • Homo-polymer acrylic needle felt / Acrylic needle felt / polyacrylonitrile/PAN needle felt filter cloth and filter bags

  Хомо-полимерна акрилна филц за игла / Акрилна игла филц / полиакрилонитрил / PAN игла филтер ткаенина и филтер кеси

  Хомо-полимерен акрилен филтер за игли / Акрилен филц за игла / полиакрилонитрилен филтер за игли (PAN игла филтер ткаенина) добро познат по своите перформанси отпорни на хидролиза, ZONEL FILTECH го истражуваше и разви специјална ПАН-филтер ткаенина за собирање прашина.

  Акрилното влакно со приспособени големини откако иглата ќе се пробие во филц, за да се добијат совршени перформанси при филтрирање, површината ќе се третира со вода и масло отвратителен или ламинирана тефлонска мембрана, така што филтер кесите не можат лесно да се блокираат и да се намали емисија на прашина, за да се продолжи работниот век на филтер кесите.

  Акрилните вреќи за филтер за прашина од Zonel Filtech ќе ги усвојат врвните прстени SS 304 со добро обработена тефлонски конец за шиење, така што добрите перформанси ќе бидат загарантирани, секаква помош потребна од Zonel Filtech, добредојдовте да не контактирате!

 • Aramid/Nomex needle felt filter cloth/ Nomex dust filter bags

  Арамид/Номекс крпа за филтер за игла/ Кеси за филтер за прашина Nomex

  Арамидното влакно/мета-арамидното влакно за производство на ткаенина со филтер со игла, исто така наречено Aramid fiber 1313 во Кина, а Nomex® е еден вид од арамидните влакна произведени од Dupont®.

  Zonel Filtech ги усвои суперквалитетните арамидни влакна и шкрилци, а потоа добро игла ги удри во филц, по завршувањето на обработката на звукот, како што се пеење, калндерирање, подесување на топлина,отвратителен на вода и масло, Тефлонски мембрана ламиниранаи така натаму за да се направи филтерската ткаенина со својства на поголема цврстина на истегнување, отпорност на триење, помала емисија, погодна за прочистување на воздухот од прашина со леплива/висока влажност, лесно прочистување, помало топлинско собирање итн.

  Арамид (Nomex) филтер кеси главно работат во филтер-куќата за кеси со температура помеѓу 130 ~ 220 степени C, соодветна PH вредност помеѓу 5-9, широко користени во челичната индустрија, саѓи индустријата, индустријата за градежни материјали (цементарници, станица за мешање асфалт, итн) и електроенергетската индустрија итн.

 • Low-Medium Temperature Dust Filter Material

  Материјал за филтер за прашина со ниска средна температура

  Филтер медиум со ниска средна температура од Zonel Filtech кој е серија материјал за филтер за филц со игли за собирање прашина.Серијата е погодна за работните околности со континуирана температура не поголема од 130 степени Целзиусови и максимална моментална температура не надминува 150 степени Целзиусови, за време на температурната област, Zonel Filtech може да ви помогне да го дефинирате најсоодветниот филтер материјал за вашиот филтер за вреќи за прав. куќи.

  Zonel Filtech може да обезбеди и ролни со филтер од филтер со игла и готови филтер кеси, материјалот вклучува:
  Полиестерска игла филтер ткаенина и филтер кеси со различни завршни третмани;
  Полиестерски антистатички иглички филтер ткаенина и филтер кеси со различни завршни третмани;
  Акрилна игла филтер ткаенина и филтер кеса со различни завршни третмани.

  Секоја потребна помош од Zonel Filtech, само слободно испратете го барањето.

1234Следно >>> Страница 1/4