head_banner

Филтер за прашина

 • PTFE needle felt filter cloth & PTFE filter bag

  Тефлонски игла филтер ткаенина и тефлонски филтер кеса

  Тефлонски (политетрафлуоретихилен) познат и како тефлон кој секогаш се третира како КРАЛ на пластиката поради својствата на отпорност на високи температури (максимално може да издржи 280 степени C), отпорност на корозија (погодна за PH1~14), подолг работен век, не -лепливи, итн. Значи, тефлонските влакна се вродена одлична суровина за производство на индустриски филтри.Тефлонски филтер крпа (тефлонска филтер крпа) од Zonel Filtech главно нуди тефлонски филтер крпа од филтер за игли (тефлонска ткаенина за филтер со игла) како и ткаена ткаенина за тефлонски филтер.
  Zonel Filtech го усвои 100% прво одделениеТефлонски влакна (тефлонски) влакна и тефлонски филаменти, потоа добро прободена игла во филц, по специјалната завршна обработка, тефлонската игла од филтер (филтер материјал од политетрафлуоретихилен) може широко да се користи во различни индустриски прилики за собирање прашина (тефлонски филтер за прав) и филтрација на течност (тефлонски / тефлонски микрон номинална филтер кеса).
  Zonel Filtech може да ги снабдува и тефлонските филтри ролни (тефлонски игла за собирање прашина и тефлонски тефлонски филтер крпа / тефлонски филтер крпа со оцена микрон) и готови тефлонски филтер кеси (тефлонски филтер кеси).

 • Polyester filter bags, polyester needle felt filter cloth for dust filter bags production

  Полиестерски филтер кеси, полиестерска игла филтер ткаенина за производство на кеси за филтер за прав

  Неткаен филтер за игла од полиестер (ПЕТ, терилен филц) со својства на висока цврстина на истегнување, супер отпорност на абење, добра отпорност на киселина, квалитетна храна, еден од најекономичните филтри материјали што е широко користен во различни индустриски апликации за собирање прашина употреба (крпа за филтер за прав за производство на кеси за филтер за прав).

  Zonel Filtech со најискусниот и највешт тим, ги поседува модерните линии за удирање игли во комбинација со првокласни суровини ја прават полиестерската игла филтер ткаенина од Zonel со еднаква воздушна пропустливост и дебелина, висока цврстина на истегнување, мазна површина и лесно ослободување на торта за прашина, издржлива.

  Според различни работни околности и барања за емисија, полиестерската ткаенина за филтер може да избере различни третмани за завршна обработка, како што се отфрлање на вода и масло, бања за суспензија на тефлонски, ламинирана тефлонска мембрана, отпорна на пожар и така натаму за да се направат овие филтри за собирање прашина со совршени перформанси на филтрирање.

 • Fiber glass needle felt filter cloth/ Filter glass filter bag

  Фибер-стаклена игла од филтер ткаенина/филтер-стаклена филтер кеса

  Поради високите температури отпорни на хемиски влакна филтер кеси секогаш со екстремно високи цени што е тежок товар за DC операторите без сомнежи за секоја промена.Да се ​​добие еден вид филтер кеса отпорна на високи температури, но со пониска цена, станете реалност од пазарот за филтрирање, а стаклото со влакна е првиот избор.

  Фибер-стаклените филтри за филтер за игла од Zonel Filtech усвоени 100% стаклени влакна, со звучно удирање со игла и завршна обработка, филтерските кеси со фибер стакло може да се користат во некои екстремно високи температурни прилики за собирање прашина.

  За надминување на недостатоците на слабата кохезивна, слаба отпорност на превиткување на филцот со стаклени влакна, ZONEL разви филц за игла со мешана фибер стакло (слично на FMS филц за игли или FMS филтер кеса), овие неткаен филтер материјали од фибер стакло веќе со долгогодишно тестирање, во денешно време широко се користат за многу апликации, како што се цемент, металургија, рударство, хемиски, термоелектрани итн.

 • Anti-static needle felt filter cloth/ Anti-Static dust filter bags

  Антистатичка крпа за филтер со игла/Антистатички филтри за прав

  Антистатичките филтри на Zonel Filtech се дизајнирани за собирање прашина (антистатички филтри за прашина) во случај на воздух со прашина со некои запаливи или експлозивни материјали, како што се прашина од брашно, алуминиумска прашина, прашина од јаглен и некој експлозивен прав. материјали во индустриите како што се хемиските итн.

  Како што знаеме, кога густината на запалливата прашина до одредена точка, мала искра може да предизвика експлозија и пожар, па кога ги дизајнираме материјалите за филтрирање кои треба да ги земат во предвид.

  Zonel Filtech ја дизајнираше антистатичката серија на филтер од филтер за игла според различни апликации.Вклучете жичен филтер за игла, антистатички филтер за игла со квадратна линија, филтер за филтер од филц со мешани проводни влакна (вклучете SS-фибер, мешан филтер за филтер за игла, модифицирана ткаенина од филтер за филц со филц со филц со SS влакна, модифицирана крпа за филтер за филц со антистатичка игла), итн. Ние нудиме и антистатичките ролни со платнени филтри и готови антистатички филтер кеси, секаква потребна помош, добредојдовте да контактирате со Zonel Filtech!

 • Homo-polymer acrylic needle felt / Acrylic needle felt / polyacrylonitrile/PAN needle felt filter cloth and filter bags

  Хомо-полимерна акрилна филц за игла / Акрилна игла филц / полиакрилонитрил / PAN игла филтер ткаенина и филтер кеси

  Хомо-полимерен акрилен филтер за игли / Акрилен филц за игла / полиакрилонитрилен филтер за игли (PAN игла филтер ткаенина) добро познат по своите перформанси отпорни на хидролиза, ZONEL FILTECH го истражуваше и разви специјална ПАН-филтер ткаенина за собирање прашина.

  Акрилното влакно со приспособени големини откако иглата ќе се пробие во филц, за да се добијат совршени перформанси при филтрирање, површината ќе се третира со вода и масло отвратителен или ламинирана тефлонска мембрана, така што филтер кесите не можат лесно да се блокираат и да се намали емисија на прашина, за да се продолжи работниот век на филтер кесите.

  Акрилните вреќи за филтер за прашина од Zonel Filtech ќе ги усвојат врвните прстени SS 304 со добро обработена тефлонски конец за шиење, така што добрите перформанси ќе бидат загарантирани, секаква помош потребна од Zonel Filtech, добредојдовте да не контактирате!

 • Aramid/Nomex needle felt filter cloth/ Nomex dust filter bags

  Арамид/Номекс крпа за филтер за игла/ Кеси за филтер за прашина Nomex

  Арамидното влакно/мета-арамидното влакно за производство на ткаенина со филтер со игла, исто така наречено Aramid fiber 1313 во Кина, а Nomex® е еден вид од арамидните влакна произведени од Dupont®.

  Zonel Filtech ги усвои суперквалитетните арамидни влакна и шкрилци, а потоа добро игла ги удри во филц, по завршувањето на обработката на звукот, како што се пеење, калндерирање, подесување на топлина,отвратителен на вода и масло, Тефлонски мембрана ламиниранаи така натаму за да се направи филтерската ткаенина со својства на поголема цврстина на истегнување, отпорност на триење, помала емисија, погодна за прочистување на воздухот од прашина со леплива/висока влажност, лесно прочистување, помало топлинско собирање итн.

  Арамид (Nomex) филтер кеси главно работат во филтер-куќата за кеси со температура помеѓу 130 ~ 220 степени C, соодветна PH вредност помеѓу 5-9, широко користени во челичната индустрија, саѓи индустријата, индустријата за градежни материјали (цементарници, станица за мешање асфалт, итн) и електроенергетската индустрија итн.

 • Low-Medium Temperature Dust Filter Material

  Материјал за филтер за прашина со ниска средна температура

  Филтер медиум со ниска средна температура од Zonel Filtech кој е серија материјал за филтер за филц со игли за собирање прашина.Серијата е погодна за работните околности со континуирана температура не поголема од 130 степени Целзиусови и максимална моментална температура не надминува 150 степени Целзиусови, за време на температурната област, Zonel Filtech може да ви помогне да го дефинирате најсоодветниот филтер материјал за вашиот филтер за вреќи за прав. куќи.

  Zonel Filtech може да обезбеди и ролни со филтер од филтер со игла и готови филтер кеси, материјалот вклучува:
  Полиестерска игла филтер ткаенина и филтер кеси со различни завршни третмани;
  Полиестерски антистатички иглички филтер ткаенина и филтер кеси со различни завршни третмани;
  Акрилна игла филтер ткаенина и филтер кеса со различни завршни третмани.

  Секоја потребна помош од Zonel Filtech, само слободно испратете го барањето.

 • Medium-High temperature resistance Dust Filter Material

  Отпорност на средно-висока температура Материјал за филтер за прашина

  Филтер медиум за отпорност на средна до висока температура од Zonel Filtech кој е серија материјал од филтер од филтер со дупчење со игла за собирање прашина.Серијата е погодна за работните околности со континуирана температура не поголема од 204 степени Целзиусови и максимална моментална температура не надминува 220 степени Целзиусови, за време на температурната област, Zonel Filtech може да ви помогне да го дефинирате најсоодветниот филтер материјал за вашиот филтер за вреќи за прав куќи.

  Zonel Filtech може да обезбеди и ролни со филтер од филтер со игла и готови филтер кеси, материјалот вклучува:
  Арамид/Номекс филтер ткаенина за игла и филтер кеси со различни завршни третмани;
  PPS/Ryton игла филтер ткаенина и филтер кеса со различни завршни третмани.

  Секоја потребна помош од Zonel Filtech, само слободно испратете го барањето.

 • Fiber glass filter fabric and filter bags for dust collection

  Ткаенина за филтер од фибер стакло и филтер кеси за собирање прашина

  Ткаенините за филтер од стаклени влакна од брендот Zonel се направени од нишки од E-фибер стакло / E-fiber стакло прелиено предиво со посебен финиш третман откако ткаењето работи според различните работни услови за да се направи ткаенината за филтер од стаклени влакна со многу подобра флексибилност, отпорност на абење а исто така погоден за употреба во некои посебни хемиски околности покрај високата температура за да се продолжи работниот век на вреќичките за филтер за прашина од фиберглас.

  Zonel Filtech ги обезбедува и ролните со филтер од фибер стакло иготови кеси за филтер за прашина од фиберглас, ние исто така нудиме бесплатни консултации на нашите клиенти за да им помогнеме да ги добијат најсоодветните филтер кеси од фибер стакло за нивните куќички за филтрирање кеси, како и релевантните филтер кеси за носење кафези за нивните филтер кеси со стаклени влакна за прашина и додатоците за чистење системи итн.

  Секоја потребна помош од Zonel Filtech, само слободно испратете го барањето!
  Зошто да изберете филтер кеса со фибер стакло со третман со тефлонски мембрана?

 • Pulse Jet Bag Filter Housing

  Куќиште за филтер за пулс џет вреќа

  Куќиштето на филтерот за вреќичка со пулсен млаз е еден од главните производи на Zonel Filtech, кој е комбиниран со главното куќиште на филтерот (вклучува филтер-торба, филтер-торбичка за носење кафез, лист од цевка за кеси, резервоар и бункер, испуштање прашина, итн.), систем за прочистување ( вклучуваат резервоар за воздух со притисок, воздушно перниче, вентил со пулсен млаз, цевка за дување итн.), систем на вентилатор (вклучува вентилатор со мотор, пригушувач итн.), систем за контрола (контрола на PLC) и така натаму.

  Zonel Filtech може да помогне да се дизајнира куќиштето на филтерот за кеси според работните околности од страната на клиентот, исто така може да им помогне да го дизајнираат распоредот на вшмукувачката цевка така што ќе гарантираат совршени перформанси на целиот филтер систем.

  Понудата на куќиштето на филтерот за кеси вклучува нормално куќиште за филтер за кеси, куќиште на филтер за вреќи со висока температура, куќиште на филтер за кеси против експлозија, куќиште за филтер за кесичка за сило итн. Секоја потребна помош, добредојдовте контактирајте со Zonel Filtech!

 • Filter bag cage/ Filter bag supporting cage/ Filter bag frame

  Кафез за филтер кеса/ Кафез за поддршка на филтер кеса/ Рамка за филтер вреќичка

  Кога работи куќата на филтерот за вреќи со пулсен млаз, воздухот од прашина секогаш доаѓа однадвор од филтер кесите и прочистениот воздух ќе помине низ филтер кесите, а потоа ќе се издувува во атмосферата, за тоа време куќата на филтерот за вреќичка секогаш со позитивен или негативен притисок. така што во внатрешноста на филтер кесата ќе се стави кафез за филтер кеса за да се заштити од колапс.

  Филтерскиот кафез се нарекува и кафез за филтер за колектор за прашина или рамка за филтер-торба, која може да биде изработена од галванизиран челик, јаглероден челик со силиконска обвивка, SS 304 или SS316, титаниум и така натаму за различни работни услови.

  Кафезот за поддршка на филтер-торбичката беше комбиниран со вертикални жици, носечки кафези, горно и долно капаче, како и вентури.За намалување на допирот на филтерските кеси со потпорните прстени на кафезот за носење на кесата, го развивме кафезот за филтер за кеси за собирач на прашина во форма на ѕвезда;за зголемување на површината на филтерот, ги развивме плисираните филтер кеси со соодветните плисирани филтер кесички.

 • Paint spray booth exhaust filter/ Floor filter for spray booth/ Paint arrestor media

  Филтер за издувни гасови од кабината за распрскување боја/ Филтер за под за кабина за прскање/ Медиуми за одводнување на боја

  Филтерот на кабината за прскање со стаклени влакна е еден вид густ материјал од стаклени влакна, кој ја усвоил влакното од фибер стакло со неткаен изработка, го прави стаклено влакно во ред со различни густини (страната зелена боја е со помала густина, што е страната на воздухот од прашина; страната на белата боја е со поголема густина, што е страната на чист воздух), при работа, триењето помеѓу подлогата за филтер за боја од стаклени влакна и воздухот за прашина ќе ја зголеми статичноста за да го направи филтерот за воздух на кабината за боја секогаш со совршени перформанси на филтрирање.
  Материјалот од густи стаклени влакна главно се користи за издувен филтер од кабината за прскање боја и филтер за подот на кабината за прскање.Филтерот за воздух на кабината за болка од Zonel filtech со својства на голем проток на воздух, мал отпор, голем капацитет за оптоварување прашина, со многу добра ефикасност на филтерот за колекцијата на бои во кабината за прскање.
  Можеме да го понудиме филтерот за распрскувач за боја во ролна или исечен во различни големини по барање, а исто така можеме да ги понудиме и готовите филтри со различни рамки, како што се картонска рамка, рамка GI или алуминиумска рамка.

12Следно >>> Страница 1/2